Ειδήσεις χωρίς σύνορα blog ➤
Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα μπει στο «χορό» και πρέπει να είναι έτοιμη.
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες αυτό που ξεκίνησε στα Βαλκάνια είναι μόνο η αρχή. Η «συγγνώμη» της Σερβίας προς την Ελλάδα πριν λίγο καιρό μόνο τυχαία δεν ήταν όπως και το ρωσικής κατασκευής τρένο που έγινε δώρο προς την Σερβία από την Ρωσία για να πάει στη Μιτρόβιτσα με την επιγραφή «Το Κόσοβο είναι Σερβία».
Σκοπός είναι η πλήρης ανατροπή της πολιτικής των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.
Και μια αποκάλυψη: Ο Β.Πούτιν ζήτησε από τον Ρ.Τ.Ερντογάν να αποσύρει την στήριξη του προς τους Αλβανούς… Υπάρχει μια συνολική προσέγγιση Ρωσίας-Τουρκίας και δεν αφορά πλέον μόνο την Συρία.
Σερβία, Ελλάδα και πΓΔΜ θα δημιουργήσουν «ορθόδοξο τόξο » λόγω της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας».
Αυτό είναι το ρωσικό σχέδιο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Σερβία, Ελλάδα, πΓΔΜ θα αναβιώσουν τη βαλκανική συμμαχία του 1912-13, κατά του σχεδίου των ΗΠΑ και της Τουρκίας που αφορά την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» και περιλαμβάνει εδαφικά κομμάτια της ΠΓΔΜ (Δυτικό τμήμα) , της Ελλάδος( Ήπειρος), του Μαυροβουνίου, του Κοσόβου και της νότιας Σερβίας ( Πρέσεβο).
Αναγκαστική εξέλιξη θα είναι και η είσοδος της Βουλγαρίας στον πόλεμο αναβιώνοντας πλήρως την βαλκανική συμμαχία.
Πρόκειται για τα ίδια κράτη με μια μικρή παραλλαγή την ΠΓΔΜ λόγω διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, που πολέμησαν σε δύο βαλκανικούς πολέμους ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία..
Ειδικά για την Ελλάδα και την κόντρα της με την ΠΓΔΜ σχετικά με την ονομασία, η κοινή ορθόδοξη θρησκεία θα «συγκολλήσει» τα απαραίτητα «κομμάτια» από τις δύο χώρες, παραβλέποντας έστω και για λίγο την σοβαρή διαφωνία μπροστά στον κοινό κίνδυνο που ονομάζεται «Μεγάλη Αλβανία», από την οποία κινδυνεύουν όλοι.
Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο συνυπολογίζοντας και τον αλβανικό πληθυσμό που ζει στην περιοχή στην χώρα μας και να έχει έτοιμα «σενάρια» στο συρτάρι για όλες τις εκδοχές .
Ένας Βαλκανικός πόλεμος δεν είναι της αμέσου προτεραιότητας της χώρας μας αλλά εάν ξεκινήσει πρέπει και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι.
Σεργκέι Λαβρόφ για Κόσοβο: «Πρέπει να αποφύγουμε ένα πόλεμο στα Βαλκάνια»
Οι πάντες πρέπει να είναι σε επιφυλακή ώστε να αποφευχθεί
μια πολεμική αντιπαράθεση στα Βαλκάνια όπου οι εντάσεις αυξάνονται, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου.
«Δυστυχώς, τα Βαλκάνια έχουν υπάρξει εστία πολύ σημαντικών συγκρούσεων περισσότερο από μια φορά», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
«Είμαι πεπεισμένος, αν και όπως ξέρουμε η ιστορία διδάσκει ότι δεν διδασκόμαστε από την ιστορία, ότι αυτή τη φορά οι πάντες θα καταλάβουν την ανάγκη να εμποδίσουμε μια στρατιωτική αντιπαράθεση, ακόμα κι εάν οι εντάσεις αυξάνονται εκεί».
Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, αυτές οι πηγές ανησυχίας δημιουργήθηκαν, σε σημαντικό βαθμό, «από τις πολιτικές που εφάρμοσαν από εκείνους που επιβάλουν τις λεγόμενες ευρωπαϊκές αξίες σε ένα νέο, εκσυγχρονισμένο μετα-χριστιανικό τρόπο ζωής για όλους τους λαούς των Βαλκανίων». «Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία», τόνισε ο Λαβρόφ.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε συγκεκριμένα και στο περιστατικό με το σερβικό τρένο, που ήταν βαμμένο στα χρώματα της σερβικής σημαίας και είχε πάνω του γραμμένο σε 21 γλώσσες το σύνθημα «Το Κόσοβο είναι Σερβία», του οποίου απαγορεύτηκε η είσοδος στο Κοσσυφοπέδιο από τις κοσοβάρικες Αρχές, πράγμα που θεωρήθηκε από τη σερβική κυβέρνηση (που δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος και το θεωρεί επαρχίας τη) ως πολεμική προβοκάτσια των Αλβανών.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ πήρε το μέρος της Σερβίας και είπε ότι υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας που εγγυούνται την ελευθερία μετακίνησης και ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αλβανικές [κοσοβάρικες] υπηρεσίες επιβολής του νόμου στο βόρειο Κόσοβο όπου ζουν Σέρβοι.
«Θεωρώ ότι τουλάχιστον κάποιες από αυτές τις συμφωνίες, τις οποίες αναμένεται η Ευρωπαϊκή Ένωση να εγγυάται, παραβιάστηκαν σε αυτή την περίπτωση».
Το βαμμένο με τα εθνικά χρώματα σερβικό τρένο ξεκίνησε από το Βελιγράδι με προορισμό την Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, μια διαιρεμένη πόλη μεταξύ Αλβανών και Σέρβων. Οι Σέρβοι είναι συγκεντρωμένοι στο βόρειο τμήμα της πόλης.
Για ένα διάστημα μετά το Πόλεμο του Κοσόβου (1998-1999) τις γέφυρες στο ποταμό Ιμπάρ, που χωρίζει τον βόρειο σερβικό τομέα της πόλης από τον νότιο αλβανικό, φουρούσαν δυνάμεις της KFOR ώστε να αποφευχθούν οι συγκρούσεις.
Η πόλη έχει γίνει θέατρο πολλών συγκρούσεων ανάμεσα σε Αλβανούς και Σέρβους, όπως το 2004 με συνολικά 19 νεκρούς, με την ύπαρξη εξτρεμιστικών ομάδων και στις δύο πλευρές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου